Ми на зв’язку

“Давай, до свиданья”: Вища рада правосуддя звільнила А.Леонова з посади судді Бабушкінського райсуду Дніпра.

Судовий процес за звинуваченням екс-судді у корупції триває

“ВРП звільнила Леонова А.А. з посади судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська за вчинення істотного дисциплінарного проступку, – повідомляється на сайті Вищої ради правосуддя …Суддя Леонов А.А. систематично вчиняє дії, які є порушенням присяги судді і вимог Кодексу суддівської етики, а саме: зловживає правом на самовідвід, умисно та незаконно відмовляє в доступі до правосуддя, ухиляється від виконання обов’язків слідчого судді, не з’явився на збори суддів, на яких вирішувалося питання щодо збільшення вдвічі кількості слідчих суддів, незважаючи на те, що його було повідомлено про збори; уникає автоматизованого розподілу справ, зловживаючи перебуванням у нарадчій кімнаті тривалий час”.

Свого часу ГромКонтроль зазначав, що чиновники та депутати з Дніпра – фігуранти справ про корупцію та адмінпорушення, які знаходилися на розгляді саме у Леонова, дуже вдало уникали серйозних покарань.

Зазначимо, що паралельно з цим екс-суддя Леонов є фігурантом кримінальної справи про корупцію, яке розслідувало НАБУ. Зараз судовий процес за цією справою (№317/2973/18) триває у Запорізькому райсуді Запорізької області (подробиці ми повідомляли тут і тут.

Національне антикорупційне бюро України звинувачує суддю Леонова в тому, що він фактично отримав 15 тис. доларів США неправомірної вигоди (а всього ціна питання – 30 тис. дол.) за винесення судового рішення у кримінальному провадженні, яке знаходилося у нього на розгляді.

У квітні 2018 р. детективи НАБУ почали досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо судді Леонова. 29 травня 2018 р. йому повідомили про підозру у вчиненні злочину. Дії судді Леонова кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 КК України. Наразі справа, розслідувана НАБУ, розглядається у суді, обвинувачення підтримує САП.
Наступне судове засідання призначене на 25 квітня.

Завдяки спільному проекту Ради громадського контролю НАБУ і Платформи Громадський Контроль можна стежити за судовим розгляду справ, які розслідувало НАБУ 

 
 
ПОДІЛИТИСЯ