Ми на зв’язку

Громконтроль переміг Філатова у суді!

На нашу сторону став касаційний суд, який визнав «бездіяльність Дніпровського міського голови щодо не розгляду електронної петиції «Щодо використання системи ProZorro для допорогових закупівель Дніпровської міської ради», створеної в червні 2018 року в Єдиній системі місцевих петицій». А тепер простими словами.

‼️Рік тому в міській раді Дніпра вирішили: до біса те Прозорро на допорогових закупілях; все, що дешевше 200 тисяч гривень, через систему проходити не буде. Ну й справді: для чого суспільству ті копійки рахувати? Хто і що на них купив? Таким чином урядники хотіли не процес закупівель спростити, а просто заховати колосальний обсяг грошей від допитливих очей. Бо, як кажуть, – копієчка до копієчки… Ми писали про це ось тут.

Тоді наш Денис Селин створив петицію з вимогою прикрити цю лавку з виведенням допорогових закупівель в тінь і дати системі нормально функціонувати. Петиція необхідну кількість голосів, звісно ж, набрала. Але, як це модно у Дніпрі, на сесію так і не потрапила. Може, через те, що чиновники цих петицій бояться, як упирі сонячного світла. А, може, там просто як в мультфільмі було: «Баба Яга протів». Тільки замість Баби Яги – Борис Філатов. Ну не захотів мер обговорювати петицію із депутатами, не мав часу і натхнення. Подумаєш.

Як не схотів – то його особиста справа. Але ми вирішили не закривати на це очі і пішли в суд. Пройшли дві судові інстанції (рішення тут і тут)). І таки зобов‘язали Філатова розглянути петицію «Щодо використання системи ProZorro для допорогових закупівель Дніпровської міської ради».

З того боку, звісно, намагалися перетягти ковдру на себе, але сил забракло: в касації скаргу юристів мера відхилили. Бггг.

Тепер думаємо, що мерії краще звертати увагу на петиції, бо черговий суд може знову підмочити репутацію установи. Хоча, куди ж більше… Ну а ми зі свого боку готові надавати підтримку усім, хто змагається в судах за адекватну реакцію влади на «голос» народу, а точніше – його підписи.

ПОДІЛИТИСЯ