Ми на зв’язку

“Наша мета – коаліція бізнесу на підтримку економічних реформ” – Валерій Пекар

Голова Платформи Нова Країна надихнув представників ділових кіл Дніпра на зустрічі з бізнесом на підтримку реформ, що стартувала в Дніпрі 2 липня. Співорганізатором заходу виступає Громадський Контроль

“Активна меншість – підприємці, активісти, усі, хто хоче бачити Україну модерною та успішною – визначає напрямок змін. Пасивна більшість визначає темп перетворень”, – зазначив Валерій Пекар.

 Зараз Україна займає 166 місце в рейтингу економічної свободи. Це – дуже низька позиція, зазначає експерт.

 “В нас велика держава, з великим соціальним бюджетом і соціальним навантаженням, і швидко старіюче старе непрацездатне населення”

 Однак, на думку експерта, “вікно можливостей” для змін  ще відкрито. В тому числі – за рахунок потужного запиту на зміни “знизу”.

 В Дніпрі, як і в інших регіонах України, може і має бути сформований  попит на економічні реформи, адже саме в Дніпрі – чи не найбільша  підприємницька спільнота в країні, зазначив Валерій Пекар.

 Експерт поділився рецептом успіху кожної важливої реформи: “1500 дзвінків депутатам з регіону.Звернення послів держав “Великої сімки”. 5000 громадян виходять на мітинг перед Верховною Радою”. Таким чином, наприклад, вдалося запобігти поновленню одіозної податкової поліції, зазначив пан Пекар

 “Наша мета – коаліція бізнесу на підтримку економічних реформ”, – зазначив Валерій Пекар. І зустріч з бізнесом в Дніпрі дає потужний старт її створенню.

ПОДІЛИТИСЯ