Ми на зв’язку

Справа щодо керівника Департамента ЖКГ Грицая має продовжитися в суді

Завтра, 5 вересня, повинно відбутися засідання щодо, здавалося б, вічного керівника департаменту житлового господарства міськради Владислава Грицая. Розглядатимуться зловживання, які дозволив собі Департамент під час ремонту ліфтів в житлових будинках.

Ви пам’ятаєте наше масштабне розслідування у 2016-му, коли ми показали, у скільки насправді обійшовся той ремонт ліфтів, на який виділили десятки бюджетних мільйонів? Тоді мільйони були лише на папері, а фактично – нуль. Нуль гривень. Саме стільки витратили на підйомники, бо вони так і лишилися стояти без ремонту.

‍За роботу пізніше взялася поліція. Все ніби йшло за сценарієм здорового правоохоронця: в департаменті пройшли обшуки, справу передали до суду.

‍І саме на цьому етапі розпочалася магія: провадження потрапило в Бушкінський суд. Той самий, який нерідко фігурував у різних скандалах. А розглядав справу суддя Леонов, який пізніше й сам вляпався у хабар. Але це вже інша історія.

Повертаючись до Грицая, слід згадати, що суддя Леонов провів підготовче судове засідання у квітні 2017-го, а вже за два місяці заборонив відеозйомку на весь час розгляду справи. Ще пізніше – об’єднав два карних провадження в одне. А потім в нього самого розпочалися проблеми з законом і провадження передали судді Татарчук .

Поки що залишається незрозумілим, на якій стадії нині знаходиться розгляд справи пана Грицая. Сподіваємося, що завтра в цьому темному тунелі з’явиться бодай якесь світло. І що суддя все ж дозволить фіксувати перебіг справи на камеру, бо спільнота вже скучила за новинами про очільника департаменту житлового господарства.

 

ПОДІЛИТИСЯ